Microneedling-1Wat is Micro Needling?

Micro-needling is een behoedzame, niet-invasieve anti-aging behandeling. Na een intensieve voorbereiding van de huid wordt er met steriel verpakte, flexibele naaldplaten gewerkt. De fijne naalden perforeren doelgericht, kort en gelijkmatig de bovenste huidlaag en zorgen voor een optimale opname van de substantie. Geselecteerde werkstoffen kunnen precies daar in de huid worden ingebracht, waar ze optimale resultaten bereiken.

Tegelijkertijd worden door de niet-invasieve perforatie van de bovenste huidlaag alle huidfuncties geactiveerd, de doorbloeding wordt verhoogd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd.

Wanneer Micro Needling toepassen?

Micro Needling is veelzijdig toe te passen en geschikt bij de volgende huid indicaties:

– door de leeftijd of UV veroorzaakt huidbeschadigingen, zoals rimpels, verlies aan elasticiteit, verminderde stevigheid van huid
– vaal, mat onregelmatig huidbeeld
– aanwezigheid van grove poriën

Hoe reageert de huid op een Micro Needling behandeling?

De huid reageert onmiddellijk op de Micro Needling behandeling met een matige tot intensieve roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een branderig gevoel en een lichte zwelling een heel normale resp. zelfs gewenste reactie van de huid, die uiterlijk na 1 -2 dagen vermindert.

Nadat de roodkleuring is verminderd, kan in afzonderlijke gevallen bij bijzonder intensief bewerkte huiddelen een lichte kortst ontstaan. Ook dit is een absoluut gewilde en ingecalculeerde reactie van de huid. De intensiteit van de behandeling wordt voor dat wij starten uitgebreid met u besproken.

Waar moet u op letten na de behandeling?

De huid heeft na de behandeling 2 – 3 dagen om te regenereren.

Probeer na de behandeling extra prikkels te vermijden, zoals:

– zon / zonnebank
– sterk transpireren (sauna)
– zwembad
– abrasieve of chemische peelings van de huid
– ontharing op de behandelde plaatsen
– zelfbruiner

Wij adviseren u tijdens een kuur om overdag een zonbescherming te gebruiken, bijvoorbeeld de Doctor Babor Protect Balm SPF 50. Ook na de kuur moet er overdag nog tot 2 – 3 weken een zonbescherming worden aangebracht. Tijdens de kuur adviseren we voor de dag van en de dag na de behandeling het Doctor Babor Ultimate Calming Serum. Dit naar behoefte aanbrengen.

Het mooiste resultaat ontstaat in kuurverband.