Over tanden bleken
Tanden bleken is niet nieuw meer. Voorheen een hype uit Amerika, maar tegenwoordig een waardevolle aanvulling op uw verzorging. Een mooi gebit en een stralende glimlach zijn hét visitekaartje voor uw uiterlijk. Echter zult u nooit helemaal tevreden zijn, omdat uw tanden wellicht geel van kleur zijn en u ze toch graag iets witter wilt hebben. Tanden bleken is hiervoor de oplossing.

In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Bicarbonaat is het basisbestanddeel van de meeste peroxidevrije bleekgels die verkrijgbaar zijn. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast veiliger dan waterstofperoxide (dit is een agressieve gel voor tanden bleken en zorgt voornamelijk voor gevoeligheid). Bicarbonaat helpt ook om tandplak te bestrijden. Tandplaque zorgt voor de meeste complicaties in de mond.

Wat gebruiken wij en hoe werkt het?
De nieuwste peroxidevrije tandenbleek gels bestaan voornamelijk uit natriumbicarbonaat. Dit bestandsdeel zorgt ervoor dat u geen last krijgt van gevoelige tanden na het tanden bleken. Natriumbicarbonaat helpt tandplak verminderen of zelfs te verdwijnen. Tandplak veroorzaakt namelijk tandverkleuringen en meer complicaties in de mond. Door het gebruik van natriumbicarbonaat blijven uw tanden dus langer wit op een veilige manier.

De gel wordt aangebracht op de tanden waarna het zijn werking doet. De pigmentdeeltjes in de tanden zullen door de zuurstof die vrijkomt omgezet worden in kleurloze restproducten. Met als gevolg witte tanden. In een peroxidevrije gel zit een zuiveringszout dat de donkere aanslag en gele tanden tegengaat. Uw tanden zullen ook door deze gel witter worden. Om het oxidatieproces extra te versnellen maken specialisten gebruik van een ledlamp.

Is het schadelijk?
Nee, onze tandenbleek gels bevatten ook andere natuurlijke ingrediënten zoals granaatappel en kamille. Deze ingrediënten geven uw gebit een natuurlijke boost. Daarnaast bevatten onze gels natriumfluoride, natriumfluoride versterkt uw tandglazuur.

Welke behandeling past bij mij?
Elke mond heeft een verschillende behandeling nodig, omdat ieder een ander patroon heeft in de omgang met zijn eigen mondhygiëne. En iedereen een ander eetpatroon heeft, want als U meer thee en koffie drinkt of veel sigaretten rookt heeft U meer kans op aanslag en verkleuringen. Gemiddeld is er een uur nodig om een goed resultaat te bereiken, maar dit advies kan samen met de deskundige worden vastgesteld.

Hoe lang blijft het wit?
Na één tandenbleek behandeling moet u al resultaat kunnen zien. U bepaalt vervolgens zelf hoelang u witte tanden behoudt, want drinkt u echter veel thee en koffie of rookt u veel sigaretten, dan kan het zijn dat uw tanden sneller verkleuren. Vraag hierover advies aan de deskundige hoe U ervoor kunt zorgen dat het minder snel terug loopt.

Vanaf welke Leeftijd is het toegestaan om te bleken?
Vanaf 16 jaar er is wel toestemming nodig onder de 18 jaar van een ouder.

Wanneer is de eerstvolgende mogelijkheid?
Binnenkort meer.

Stukje over uitvoerend mondzorgkundige:
De bleekbehandelingen zullen worden uitgevoerd door een opgeleide mondzorgkundige Liza Sandy (mondhygiëniste).
Liza Sandy is ook gespecialiseerd in de algemene mondgezondheid en heeft hiervoor een HBO opleiding mondzorgkunde gevolgd.

Ook kunnen er dus andere adviezen worden gegeven over eventuele vragen over Uw mondgezondheid. Liza Sandy is een specialist die hiervoor is opgeleid en getraind in is. Ze heeft zelf ook onderzoeken gedaan naar verschillende whitening producten. U krijgt dus het juiste advies en een professionele bleekbehandeling.

[dt_sc_button size=”small” link=”https://www.skininstitutemirabelle.nl/clinic/prijslijst-clinic” target=”_self”]Prijslijst[/dt_sc_button]

[dt_sc_button size=”small” link=”https://www.skininstitutemirabelle.nl/afspraak” target=”_self”]Maak een afspraak[/dt_sc_button]

[dt_sc_clear]