CRAITH  LAB® en collageen

We hebben een pareltje mogen toevoegen in ons instituut, maak kennis met CRAITH LAB®. Een prachtig skincare brand die gebaseerd is op de nieuwste wetenschap in probiotica, epigenetica en celregeneratie. In deze blog vertellen we je meer over collageen! Een belangrijk onderdeel van de CRAITH LAB® producten.

Collageen

Collageen is een eiwit. Het geeft onze huid haar basisstructuur en stevigheid en is verantwoordelijk voor hydratatie, elasticiteit en veerkracht van de huid. Een jonge huid heeft een hoge collageen productie. Naarmate we ouder worden neemt deze hoeveelheid af. Dit begint al rond je 25e en versnelt daarna, vooral bij vrouwen na de menopauze.

Naast leeftijd leiden ook externe factoren, zoals zon, blauw licht, suiker, ertoe dat collageenvezels worden afgebroken in de huid. Hoe meer collageen er verloren gaat, hoe meer het bindweefsel, en dus de huid, aan kracht en flexibiliteit verliest.

Type 1, 2 of 3?

Tot 90% van het collageen in het lichaam is type 1, vulcollageen. Deze is te vinden in de huid, bindweefsel, botten en bloedvaatwanden. Type 2 collageen staat bekend om het bevorderen van de gezondheid van de gewrichten. Type 3 is het steuncollageen en verbetert de structuur van de huid, spieren, organen en bloedvaten.

Collageen in producten

Doordat de moleculen van collagenen vrij groot zijn kan het minder goed de huid binnendringen. Door het splitsen van dit molecuul en aanvullende werkzame stoffen (zoals hyaluronzuur) lukt dit wel. CRAITH LAB heeft daarmee zeer effectieve anti-verouderingsproducten op de markt gebracht.

Kers op de taart

Anti-aging ten top op een huid na de menopauze of vanaf +- 45 jaar bereiken we met de Bionetic producten. Hiermee voegen we rechtstreeks type 3 collageen (vegan) toe aan de huid en stimuleren we de lichaamseigen productie van collageen type 1. Het vertraagt celveroudering en we verminderen expressielijntjes. Ontzettend effectief!

Ervaar deze prachtige producten en resultaten ook in onze CRAITH LAB® treatments!