aha en bha

Start met jouw persoonlijke AHA beleving

Worden fijne lijntjes en rimpeltjes steeds zichtbaarder, neig je naar een onzuivere huid met vergrote poriën, of stoor je je aan pigmentvlekken? AHA- en BHA-peelings bieden uitkomst en ondersteunen je huid bij het natuurlijke vernieuwingsproces.

WAT BETEKENT AHA EN BHA?

Laten we bij het begin beginnen. Je huid stoot regelmatig afgestorven huidcellen af om zich zo te vernieuwen. Dit proces verloopt in de loop der tijd steeds langzamer, wat samenhangt met natuurlijke huidveroudering of beschadiging door de zon. De mogelijke gevolgen zijn droogheid, verlies van stevigheid, rimpeltjes, vergrote poriën, pigmentvlekken, een vale en ongelijkmatige teint of ook een onzuivere en schilferige huid. Zogeheten acid peelings met AHA of BHA kunnen helpen de afgestorven huidlaag te verwijderen en de huid weer te laten stralen. AHA-peelings bevatten als hoofdbestanddeel alfahydroxyzuren van natuurlijke oorsprong, bijvoorbeeld melkzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, appelzuur of glycolzuur. BHA staat voor betahydroxyzuur en is niets anders dan salicylzuur. Wanneer dit op de huid wordt aangebracht, verwijdert het de bovenste hoornlaag om de huid een impuls te geven voor celvernieuwing en -regeneratie.

AHA VS. BHA – WELKE PEELING IS DE JUISTE VOOR JOU?


De huid wordt al na eenmalig gebruik zachter en krijgt haar natuurlijke glow terug. AHA en BHA verminderen fijne lijntjes en rimpeltjes, ze verstevigen de huid, hydrateren, verbeteren het huidbeeld en de teint. Afhankelijk van je huidtype en -behoeften, hebben de twee zuren verschillende eigenschappen. Hier vind je een selectie van onze producten met AHA en BHA, met daarbij tips over de ingrediënten, werking en gebruik.

VOOR IEDERE HUIDBEHOEFTE – ONZE TWEE NIEUWE LIEVELINGSPRODUCTEN

DOCTOR BABOR PRO AHA ACID CLEANSING LOTION*


voor de droge & vochtarme huid

3-in-1 reinigingslotion, peeling & toner – pH +/- 4,2

INGREDIËNTEN: Lactic Acid melkzuur, Phytic Salt-complex, beta-glucaan

De AHA Acid Cleansing Lotion reinigt, peelt en tonificeert de huid in één stap. Milde, natuurlijke tensiden reinigen de huid intensief en zacht tegelijk, zonder de huid uit te drogen. De huid ziet er na het eerste gebruik al gladder en frisser uit. Bij regelmatig gebruik ziet de huid fijner en gelijkmatiger uit, en straalt ze jeugdig.

DOCTOR BABOR PRO BHA ACID CLEANSING GEL*


voor de gemengde, vettige en/of onzuivere huid

3-in-1 reinigingsgel, peeling & toner – pH +/- 4,0

INGREDIËNTEN: Beta Hydroxy Acid salicylzuur, zink PCA

De DOCTOR BABOR PRO BHA Acid Cleansing Gel reinigt, peelt en zuivert de huid. Net zoals bij de AHA Acid Lotion reinigen milde tensiden intensief en zacht. De huid krijgt een frisse, schone en vitale uitstraling. Na langer gebruik ziet ze er zuiverder, verfijnder en gelijkmatiger uit.

GEBRUIK VAN BEIDE CLEANSERS THUIS: Breng eenmaal daags, bij voorkeur in de avond, een hoeveelheid gel ter grootte van een hazelnoot aan op gezicht, hals en décolleté. Zorg ervoor dat je het gebied rond ogen en mond overslaat! Emulgeer de lotion grondig met vochtige vingertoppen. Vervolgens met veel water grondig afspoelen.

BEFORE/AFTER

GEBRUIKSDUUR: Beide producten kunnen als kuur 4 weken lang dagelijks worden gebruikt. Houd daarna 6-8 weken pauze alvorens opnieuw te gebruiken. Tijdens gebruik van de kuur directe UV-straling (zon, zonnebank) vermijden en overdag een crème met zonnefactor aanbrengen. Ook mag je naast en na de kuur geen aanvullende peelings of andere AHA-producten gebruiken.


EENVOUDIG & ONGECOMPLICEERD – DOCTOR BABOR PRO AHA PEELING OVERNIGHT*
Voor een verfijnd huidbeeld na de nacht

Peelinggel – pH +/- 4,0

INGREDIËNTEN: Glycolzuur, Perfection Peptides

DOCTOR BABOR PRO AHA PEELING OVERNIGHT werkt op basis van biomimetische peptidetechnologie en de kracht van AHA’s. Het bevordert het natuurlijke afschilferingsproces van de huid en verwijdert afgestorven en sterk gepigmenteerde cellen. Bij regelmatig gebruik ziet het huidbeeld er zuiverder, verfijnder en gelijkmatiger uit. Voor een zichtbaar rozige teint in de ochtend.

GEBRUIK: 1-2 keer per week, bij voorkeur ’s avonds, na de reiniging als serum op gezicht, hals en decolleté aanbrengen en ’s nachts laten intrekken. Sla het gebied rond de ogen over en gebruik geen andere verzorgingsproducten. De volgende ochtend kun je de huid zoals gebruikelijk reinigen en verzorgen.

AHA Peeling Liquid Overnight
DOCTOR BABOR Pro
AHA Peeling Liquid Overnight
Voor een zichtbaar rozere huid gedurendede nacht en bij regelmatig gebruik wordt…
€ 69,90* / 50 ml
100ml – € 139,80


MOGELIJKE HUIDREACTIES DOOR AHA- EN BHA-ZUREN
De huid kan reacties vertonen zoals tintelingen, een gevoel van warmte of lichte rode plekken. Daarnaast kan er achteraf een droog en gespannen gevoel optreden. Alle reacties zijn gewenste, verwachte huidreacties en verdwijnen weer snel. Bij een onzuivere huid kan het na gebruik tot een initiële verergering komen.


*ONZE DOCTOR BABOR PRO-PRODUCTEN– EXCLUSIEF EN UITSLUITEND VERKRIJGBAAR IN SCHOONHEIDSINSTITUTEN


De productlijn DOCTOR BABOR PRO bevat optimale oplossingen voor alle huidtypes. Door professioneel advies en het gebruik binnen je schoonheidsinstituut worden de producten nauwkeurig toegespitst op de behoeften van de huid. De producten verzorgen de huid met de hoogwaardigste ingrediënten. Alle DOCTOR BABOR PRO-producten zijn vrij van geurstoffen en synthetische kleurstoffen.